Inainte sa prezint rasele cunoscute de catre crescatori de gaini am sa prezint niste rase de gaini care au fost create pur economic.
1). Albo SL : -Performantele rasei - PERIOADA DE CRESTERE (0-18 sapt.) Viabilitate: 96-97 % Consum de furaj: 5,7-6,2 kg. Greutate corp.(la 18 sapt.): 1,275 kg. PERIOADA DE OUAT (19-77 sapt.) Varsta la 50% ouat: 21 saptamani Varf de productie: 94 % Prod.de oua pe efectiv mediu: 329 buc. Prod.de oua pe gaina transferata: 323 buc. Viabilitate (19-77 saptamani): 95 % Greutate medie a oului: 62,7 gr. Total masa ou (19-77 sapt.): 20,4 kg. Greutate vie la 77 sapt.: 1,59 kg. Consum mediu de furaj pe zi: 98-102 gr. Consum de furaj (g/ou): 127 gr. Temperament: pasare calma, adaptata conditiilor din baterie, rezistenta la boli, la stresul de microclimat si nutritional.
2). Roso SL : -Performantele rasei - PERIOADA DE CRESTERE (0-18 sapt.) Viabilitate: 96-97 % Consum de furaj: 6,3-6,7 kg. Greutate corporala (la 18 sapt.): 1,56 kg. PERIOADA DE OUAT (19-77 sapt.) Varsta la 50% ouat: 21 saptamani Varf de productie: 95 % Prod.de oua pe efectiv mediu: 337 buc. Prod.de oua pe gaina transferata: 330 buc. Viabilitate (19-77 saptamani): 94 % Greutate medie a oului: 64 gr. Total masa ou (19-77 sapt.): 21,7 kg. Greutate vie la 77 sapt.: 2,24 kg. Consum mediu de furaj pe zi: 114-118 gr. Consum de furaj (g/ou): 138 gr. Temperament: pasare calma, adaptata conditiilor din baterie, rezistenta la boli, la stresul de microclimat si nutritional.
3). LohmannBrown Clasic : -Performantele rasei - PERIOADA DE CRESTERE (0-20 sapt.) Viabilitate: 97-98 % Consum de furaj: 7,4-7,8 kg. Greutate corp.(la 20 sapt.): 1,6-1,7 kg. PERIOADA DE OUAT (>20 sapt.) Varsta la 50% ouat: 140-150 zile Varf de productie: 92-94 % Prod.de oua pe gaina transferata la 12 luni: 295-305 buc. Prod.de oua pe gaina transferata la 14 luni: 335-345 buc. Total masa ou (>20 saptamani) la 12 luni: 18,8-19,8 kg. Total masa ou (>20 saptamani) la 14 luni: 21,4-22,4 kg. Viabilitate (>20 saptamani): 94-96 % Greutate medie a oului la 12 luni: 63,5-64,5 gr. Greutate medie a oului la 14 luni: 64,0-65,0 gr. Greutate vie la sfarsitul productiei: 1,9-2,1 kg. Consum de furaj(kg.furaj/kg.ou): 2,1-2,2 kg./kg.ou Consum de furaj: 110-120 gr./zi
4). Robor SL 2001 : - Performantele rasei - PERIOADA DE CRESTERE (0-18 sapt.) Viabilitate: 96 % Consum de furaj: 6,6-6,8 kg. Greutate corporala (la 18 sapt.): 1,58 kg. PERIOADA DE OUAT (19-77 sapt.) Varsta la 50% ouat: 22 saptamani Varf de productie: 93-94 % Prod.de oua pe efectiv mediu: 324 buc. Prod.de oua pe gaina transferata: 321 buc. Viabilitate (19-77 saptamani): 95 % Greutate medie a oului: 63,2 gr. Total masa ou (19-77 sapt.): 20,5 kg. Greutate vie la 77 sapt.: 2,27 kg. Consum mediu de furaj pe zi: 115-119 gr. Consum de furaj (g/ou): 142 gr. Temperament: pasare calma, adaptata conditiilor din baterie, rezistenta la boli, la stresul de microclimat si nutritional
5). RoBor SL 2002 : - Performantele rasei - PERIOADA DE CRESTERE (0-18 sapt.) Viabilitate: 96 % Consum de furaj: 6,4-6,7 kg. Greutate corp.(la 18 sapt.): 1,56 kg. PERIOADA DE OUAT (19-77 sapt.) Varsta la 50% ouat: 22 saptamani Varf de productie: 94-95 % Prod.de oua pe efectiv mediu: 330 buc. Prod.de oua pe gaina transferata: 324 buc. Viabilitate (19-77 saptamani): 95 % Greutate medie a oului: 63,6 gr. Total masa ou (19-77 sapt.): 21,0 kg. Greutate vie la 77 sapt.: 2,25 kg. Consum mediu de furaj pe zi: 115-118 gr. Consum de furaj (g/ou): 139 gr. Temperament: pasare calma, adaptata conditiilor din baterie, rezistenta la boli, la stresul de microclimat si nutritional.
buna prezentare... intrebarea mea este> din ce rasa ar trebui sa fie cocosul cu a carui incrucisare a acestor rase de gaini as obtine aceleasi performante la nr de oua?
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.