46 poze   82714 vizite
Albume
Bolile iepurilor   Boala Bornash   Boala hemoragica a iepurilor   Boala lui Aujeszky   Bordeteloza   Dermatocozele   Infectii cu protozoare   Leucoza   Listerioza   Micoze   Pasteureloza la iepuri   Produse medicamentoase folosite la iepure   Pseudomoniaza   Rodentioza   Stafilococoza   Toxoplasmoza   Turbarea sau Rabia   Vaccinarile pt Iepure   Variola iepurilor   Zoonoza infectioasaBolile pasarilor de curte   Acarioza pasarilor   Anemia infectioasa   Aspergiloza   Bronsita infectioasa aviara   Bursita infectioasa   Coccidioza   Coriza contagioasa aviara   Encefalomielita infectioasa aviara   Laringotraheita infectioasa aviara   Microplasmoza respiratorie aviara   Produsele medicamentoase folosite la pasarile de curte porumbei pasari exotice   Reticuloendotelioza   Rinotraheita   Sindromul caderii ouatului la pasarile de curte   Vaccinurile pt Pasarile de curteCasuta cumparata in toamnaCeva interesant   Amestec de cereale pt sezonul rece   Capusele la pasarile de curte   Deficienta in furajarea pasarilor de curte   Ingrijirea gainilor ouatoare iarnaContacteGasca EgipteanaHrana pentru iepuri   Accesorii pentru iepuri   Furaj pentru iepuriHrana pentru pasari de apaHrana pentru pasari de curte si ornament   Accesorii pentru pasari de curte   Furaj pasari de carne   Furaj pasari expozitie   Furaj pasari ouatoareHrana pentru porumbei   Accesorii si tratamente pentru porumbei   Porumbei de ornament   Porumbei voiajoriMixomatozaPseudopesta aviaraRase de Gaini   Rase de gaini ouatoare      Rase mixte   Rase greleSezonul rece si pasarile de curte   Lucerna in alimentatia gainilorTaurinele de carne

membru din 13 November 2013

Gasca Egipteana

Gasca egipteana


Pe numele ei stiintific
Alopochen aegyptiacus
,
gasca egipteana
face parte alaturi de rata, gasca si lebada, din familia Anatidae.


Traieste numai in apropierea apei, in mlastini, atata timp cat acestea nu sunt foarte impadurite. Habitatul natural initial al
gastei egiptene
incepea de la granita de sud a desertului Sahara, pana in sudul Africii, precum si de-a lungul fluviului Nil, de unde i se trage numele. In timp a fost dusa si in alte colturi ale lumii, de exemplu in Marea Britanie, inca din secolul al XVIII-lea.


A fost domesticita de egipteni si apare des in picturile si hieroglifele din Egiptul Antic. Alaturi de Ibis,
gasca egipteana
era considerata sacra.


Caracteristici fizice

Gasca egipteana
este o pasare ceva mai mare decat rata, avand intre 63-73 cm lungime, anvergura aripilor ajungand pana la 1,5 metri. Are un penaj neasemuit de frumos colorat in nuante de castaniu in jurul ochilor, portocaliu-roscat pana la maroniu pe spate si verde-albastriu pe partea interioara a aripilor. Are ochii galbeni si penele de la coada negre. Picioarele si ciocul sunt roz-pal. Masculii si femelele seamana din punctul de vedere al coloritului, insa ca dimensiuni, femelele sunt ceva mai mici.


Fara ca acest lucru sa aiba vreo legatura cu sexul sau varsta, pasarile pot avea tonuri variate culoare la penaj - unele au pene mai gri, altele mai castanii -, acesta fiind un mod de a le diferentia, insa culorile de baza sunt cele descrise mai sus.


Masculii scot sunete suierate, pe cand femelele gagaie.


Hrana

Gasca egipteana
se hraneste in principal cu diferite tipuri de iarba, seminte, frunze si radacini, dar nu ocolesc nici viermii sau alte insecte. In timpul secetei, cand nu gaseste hrana in habitatul sau natural, da iama prin curti, pentru a se hrani cu legume si produce pagube destul de mari.


Se hraneste atat ziua cat si noaptea si poate parcurge distante mari in cautarea hranei.


Comportament

Este o pasare de terestra, pentru ca isi procura hrana mai ales de pe pamant. Cu toate acestea, gasca egipteana este buna inotatoare si se scufunda rapid in apa, daca este nevoie. In timpul imperecherii devin violente cu celelalte pasari, chiar si din aceeasi specie, si isi protejeaza cu indarjire teritoriul.


Gasca egipteana
nu este o pasare migratoare. Isi face cuibul pe pamant, in apropierea apei de preferinta; nu au nici o problema in a ocupa cuiburile parasite ale altor pasari. Femelele depun intre 5-8 oua, iar puii eclozeaza in aproximativ 28 de zile. Desi sunt foarte galagioase si agresive uneori,
gastele egiptene
isi aleg partenerii pe viata si au mare grija de puii lor.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.